Cosuri de Fum

Cosul de fum este o componenta principala a unei instalatii de incalzire, cu rolul de a evacua in siguranta gazele rezultate in urma arderii deasupra nivelului cladirii.

Asigurarea unui tiraj optim se realizeaza prin alimentarea corespunzatoare cu aer proaspat a instalatiei de incalzire racordate la cosul de fum: seminee, sobe, centrale, cazane ...

Cosul de fum este o componenta principala a unei instalatii de incalzire, cu rolul de a evacua in siguranta gazele rezultate in urma arderii deasupra nivelului cladirii.

Asigurarea unui tiraj optim se realizeaza prin alimentarea corespunzatoare cu aer proaspat a instalatiei de incalzire racordate la cosul de fum: seminee, sobe, centrale, cazane etc.

Un cos de fum profesional trebuie sa indeplineasca mai multe conditii cum ar fi: amplasarea cat mai aproape de punctul cel mai inalt al cladirii, dimensionarea corespunzatoare a inaltimii si sectiunii cosului de lum, rezistenta la temperaturi inalte, socuri termice si accide.

Este indicat sa fie construit de specialisti si cu materiale si componente care sa fie conforme cu standardele C.E. in vigoare.

Cosul de fum trebuie sa fie prevazut la baza cu o usita de vizitare care sa asigure inspectia si curatarea acestuia periodica, de personal specializat.

 

Mai mult

Cosuri de Fum Nu exista produse in aceasta categorie.

Subcategorii

 • Cosuri de Fum Ceramice

  Cosurile de fum ceramice sunt alcatuite din elemente rezistente la socuri termice, la acciditate, si sunt anticorozive.

  Un cos de fum ceramic este alcatuit din acumulator de condens, element prevazut cu usita de vizitare,  elemente verticale, elementul sectionat la 45gr penttru legatura cu sursa de caldura si capacul de cos.

 • Cosuri de Fum Inox

  Cosuri de fum din inox in dublu perete (izolat cu vata minerala de 40mm) si cosuri de fum din inox in perete simplu reprezinta una dintre cele mai bune variante constructive ale unui cos de fum.

  Cosurile de fum din inox se remarca printr-o buna si usoara intretinere in timp, rezistenta la socuri termice si coroziune chimica si nu in ultimul rand un timp mai redus al muntajului.

  Elementele componente ale unui cos de fum din inox sunt: elementu pentru condens, element cu usita de vizitare, elemente lineare, element pentru racordul la sursa de caldura, element pentru treceri prin acoperis, capac de cos.